Psychobilly

 Стилът „Psychobilly” става популярен през 70-те години на ХХ век. В първоначалния си вид той е комбинация на визията на „teddy boy” от 50-те с възникващата пънк култура и мода.

  Модата е най-вече повлияна от комикси и стари филми на ужасите, погледнати от комичната им страна. Тя е ярка и крещяща и често включва аксесоари и изображения на черепи, зомбита и пост-апокалиптични картини. Комбинациите клонят повече към пънк, отколкото към изчистената визия на модата teddy boy. В нея има и елементи на готик , както и някои метал аксесоари, хот род и мотористките култури.

 Облекло

 Psychobilly boys

Костюмите и изчистените обувки на teddy boys отстъпват място на разскъсани дънки (shredded denim),  такива на петна (stained denim), както и тесните прилепнали джинси (drain pipe jean). Черни или бели ретро тениски, тъмни драпирани или кожени якета са също част от облеклото на psychobilly boys.

 Нашивки, кръпки и имена на банди, се добавят на практика към всички дрехи.

 Psychobilly girls

Осъвременената версия на pin-up момиче е в основта на визията на Psychobilly girls.

 Дамското сайкобили облекло включва ризи с дълги или къси ръкави, дънки които са нарязани или разкъсани, с много капси и аксесоари. Избелелите с почти унищожен вид   прилепнали дънки са също важна част от сайкобили визията на дамите.

   Основни цветове предпочитани от Psychobilly girls са много черно, червено и розово; също черно-бели контрастиращи дрехи, полка точки и квадратчета, черно и червено/розово карирани поли. Леопардови или други животински шарки също са характерни. Кожени поли и якета са също част от гардероба.

  Пиърсингът е винаги в изобилие, татуировки са задължителен аксесоар и за двата пола.      

  Силният натрапчив грим е част от визията.

 Обувките

  Dr. Martens и „brothel creepers” са любимите обувки.

 Прически

   Мъжките естествено произлизат от познатите прически помпадур, но обикновено са резултат на пълна импровизация по темата-обръснати отстрани, с големи перчеми и т.н.  Ярколилава коса , зелени и червени цветове са сред най-популярните.

  Дамите имат богат избор на прически, но основно са популярни тези на pin-up модела Betty Page. Определено по-привлекателни вариации от мъжките.

« назад
   
 


за нас събития
и новини
танци филми hot ride музика магазин
обяви
lifestyle отминали събития контакти правила за ползванеCopyright © 2011 rockabilly.bg  разработен от: Inet-Partner.com